Spletne strani in trgovineZakaj izdelava spletne strani v WordPress?

Zakaj izdelava spletne strani v WordPress?

V današnjih časih se še kako dobro zavedamo, da je pomemben sestavni del izgradnje lastne znamke/podjetja priprava dobro organizirane in privlačne spletne strani.

Izdelava spletnih strani nam ponuja izbiro med različnimi orodji oz. sistemi za urejanje in upravljanje spletnih strani ter vsebin. Mi vam bomo v tem besedilu predstavili WordPress izdelavo spletne strani in njene prednosti.  

Kaj WordPress sploh je ?

Kot omenjeno v uvodu, gre pri WordPressu za enega izmed mnogih sistemov za upravljanje vsebine (angl. CMS – content management system). WordPress je uporabnikom prijazna spletna platforma, ki omogoča enostavno organiziranje in oblikovanje vsebine spletnega mesta. Ob tem poznamo dve različici te spletne strani: WordPress.com in WordPress.org, kar lahko vsaj na začetku pri posameznikih povzroča nekaj zmede. Da zmede ne bo, smo vam v blogu, ki ga najdete tukaj, opisali jasno razliko med obema platformama.

9 razlogov za uporabo sistema WordPress

Izdelava spletnih strani v WordPressu je izjemno priljubljena. Dokaz o priljubljenosti tega sistema je že sama statistika, ki nam pove, da je konec leta 2022 bil WordPress s skoraj 65 procentnim deležem vodilni med vsemi sistemi, ki so na voljo. Priljubljen je med podjetji vseh velikosti in panog.

Enostavno prilagajanje

Izdelava spletnih strani v WordPress ponuja ogromno možnosti za prilagoditve – tako na področju dizajna kot tudi funkcionalnosti. S skoraj nešteto vtičniki (programska razširitev), ki jih morda bolje poznamo pod imenom »plugins«, nam omogoča razširitev funkcionalnosti spletnega mesta.

Prihrani časa…

Avtomatizacija je v zadnjem času vse bolj priljubljena. In tudi izdelava spletnih strani v WordPress nam ponuja številne možnosti avtomatizacije, ki nam lahko pomaga, da se sami posvečamo ostalim vidikom, pomembnim za naš posel.

…in denar

Platforma WordPress je stroškovno izjemno konkurenčna. Za njo nam ni potrebno plačevati naročnin, posodobitve pa so brezplačne. Tudi številni plugini, o katerih smo govorili prej, so dostopni v brezplačnih različicah, kar nam omogoča dobre možnosti za vzpostavitev osnovne spletne strani. 

Pametne integracije

V kolikor iščete spletno mesto, ki je združljivo z zunanjimi orodji, ste tukaj na pravem mestu.

Oglejmo si to na primeru: WordPress lahko uporabite za vzpostavitev spletne trgovine v povezavi s platformo Woocommerce ter ga povežete z enim izmed računovodskih programov. Svoje spletno mesto lahko povežete tudi z orodjem za spremljanje prodajne uspešnosti ipd. Umislite si lahko tudi vtičnik, ki bo stranko spomnil na pozabljene artikle v košarici. 

Varnost

Z rednimi posodobitvami WordPress zagotavlja zagotavlja varnost spletnega mesta. Za dodatne plasti zaščite lahko namestimo vtičnike, kot je vtičnik za ustavljanje neželenih komentarjev ali pa vtičnik za zaščito spletnega mesta pred zlonamerno programsko opremo. Kljub relativni varnosti platforme je zaščita z dodatnim varnostnim programom smiselna. 

Prijazen optimizaciji

Optimizacija spletne vsebine je ena najpomembnejših strategij, s katero lahko vaše podjetje izstopa na spletu. Optimizacija je lahko dolgotrajen postopek, ki ga WordPress do velike mere poenostavi in vam s tem prinese več strank. Koda za WordPress je zelo čista in preprosta, kar iskalnikom olajša branje in indeksiranje vsebine spletnega mesta. Obstajajo tudi vtičniki, ki omogočajo urejanje metaopisov, naslovnih oznak ter ključnih besed, ki bodo vaši spletni strani pomagali doseči večje občinstvo.

 

Izdelava spletnega mesta?

Pri nas poskrbimo, da bo vaša spletna stran pritegnila poglede, pustila vtis in ostala v mislih obiskovalcev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

POVZDIGNITE SVOJE POSLOVANJE NA NOV NIVO

SKUPAJ Z NAMI

Visokokakovostne rešitve po vaši meri.

KONTAKTIRAJTE NAS

info@sleek.si
Videm 18M
1262 Dol pri Ljubljani