Spletne strani in trgovineWordPress.org vs. WordPress.com

WordPress.org vs. WordPress.com

Ko se odločimo za izdelavo spletne strani, se navadno pobliže spoznamo z več spletnimi platformami, ki nam izdelavo omogočajo. Slej kot prej bomo pri brskanju po spletu naletili na platformo WordPress. Ampak – katero?

WordPress.org in WordPress.com zvenita precej podobno, vendar gre v resnici za dve popolnoma različni platformi. Razlike vam predstavljamo v nadaljevanju. 

Da bi bolje razumeli obe platformi, je bolje, da si najprej ogledamo vsako posebej. 

WORDPRESS.ORG

 

WordPress.org oz.,»pravi WordPress«, kot ga imenujejo nekateri, je priljubljena spletna platforma, o kateri ste najverjetneje slišali preceh dobrih stvari.

WordPress.org je odprtokodna programska platforma in je 100-odstotno brezplačna za vsakogar. Vse kar potrebujete je ime domene in spletno gostovanje, ki si ga lahko uredite pri številnih ponudnikih gostovanja. Zato ga imenujemo tudi samostojni WordPress.

Kakšne so prednosti?

Z WordPress.org imate popoln nadzor nad svojim spletnim mestom. Če vam znanje to dopušča, lahko ustvarite skoraj karkoli želite in si zamislite. 

Ustvarite lahko popolnoma prilagojene module ali spremenite karkoli želite.

Ena izmed velikih prednosti platforme WordPress.org je tudi analitika. Za sptemljanje dogajanja na vaši spletni strani lahko uporabite številna zmogljiva orodja, med katerimi zagotovo prednjači Google Analytics. 

WordPress.org vam omogoča izdelavo spletne trgovine za prodajo digitalnih ali fizičnih izdelkov, sprejemanje plačil s kreditno kartico in dostavo/pošiljanje blaga neposredno z vašega spletnega mesta.

Ustvarite lahko tudi članska spletna mesta, prodajo tečajev in drugih digitalnih vsebin.

WORDPRESS.com

WordPress.com je storitev gostovanja, ki jo je ustvarilo podjetje Automattic, ki ga vodi soustanovitelj WordPressa Matt Mullenweg. Zaradi istega ustanovitelja uporabniki pogosto zamenjujejo WordPress.com z zgoraj opisanim WordPress.org.

WordPress.com je plačljiva platforma z naslednjimi možnostmi:

  • “Personal”: 4€ / mesec
  • “Premium”: 8€ / mesec
  • “Business”: 25€ / mesec
  • “Ecommerce”: 45€ / mesec

 

Tags:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

POVZDIGNITE SVOJE POSLOVANJE NA NOV NIVO

SKUPAJ Z NAMI

Visokokakovostne rešitve po vaši meri.

KONTAKTIRAJTE NAS

info@sleek.si
Videm 18M
1262 Dol pri Ljubljani