MarketingGoogle oglaševanje 101 ali kako povečati vidnost svojega podjetja

Google oglaševanje 101 ali kako povečati vidnost svojega podjetja

Google oglaševanje temelji na platformi Google Ads. Gre za spletno oglaševalsko platformo, ki jo je razvilo podjetje Google. Platforma deluje tako, da oglaševalci na njej plačujejo za prikazovanje kratkih oglasov, ponudbe storitev, seznamov izdelkov in video vsebin. 

Platforma za oglaševanje, ki jo ponuja podjetje Google, tržnikom omogoča številne načine in možnosti, kako produkt oz. storitev postaviti prav pred posameznike, ki jih le-ta zanima. Z natančnim ciljanjem, številnimi tipi kampanj in odlično analitiko, predstavlja priljubljeno oglaševalsko platformo.

Google Ads omogoča podjetjem prikazovanje oglasov v rezultatih iskanja Google, na YouTube-u, v Gmailu in drugih partnerjih Google. Glavni cilj je doseči ljudi, ki iščejo izdelke ali storitve, ki jih ponujate.

Kako začeti z Google oglaševanjem?

Da lahko Google oglaševanje zaženemo, moramo najprej ustvariti račun na platformi Google Ads. To bo naša izhodiščna točka za vse oglaševalske dejavnosti. 
Osrednjo točko Google oglaševanja navadno predstavljajo ključne besedne zveze, ki jih je pred samim izobraževanjem nujno dobro raziskati in analizirati. Šele, ko vemo, kaj naši potencialni kupci iščejo, se je Google oglaševanja smiselno lotiti. 

Ko raziščemo ključne besede, lahko pričnemo s pripravo oglasov. Google oglaševanje nam ponuja več različnih tipov kampanj, ki se jim bomo posvetili v naslednjem blogu. 

Tudi pri oglaševanju na platformi Google je nujno, da redno spremljamo rezultate oglaševanja in kampanje prilagajamo dejstvom, ki nam jih podajo analize. 

Zakaj je Google oglaševanje pomembno?

Google Ads platforma je izjemno močno orodje za promocijo vašega podjetja na spletu. S pravilno strategijo in uporabo različnih orodij lahko dosežete svoje ciljno občinstvo v trenutku, ko iščejo izdelke ali storitve, ki jih ponujate.

POVZDIGNITE SVOJE POSLOVANJE NA NOV NIVO

SKUPAJ Z NAMI

Visokokakovostne rešitve po vaši meri.

KONTAKTIRAJTE NAS

info@sleek.si
Videm 18M
1262 Dol pri Ljubljani