MarketingGoogle – most do vašega ciljnega občinstva

Google – most do vašega ciljnega občinstva

Google ni le vodilna svetovna iskalna platforma, ampak tudi močan most med podjetji in milijoni uporabnikov, ki vsak dan iščejo rešitve, izdelke in storitve. Oglaševanje na Googlu vam tako omogoča, da vaše sporočilo doseže ciljno občinstvo ter poveča vašo prepoznavnost.

V blogu Google oglaševanje 101 ali kako povečati vidnost svojega podjetja smo preverili kako Google oglaševanje sploh deluje, v tem pa se posvečamo različnim tipom oglaševalskih kampanj in prednosti, ki jih ponujajo.

Na podlagi vaših ciljev in želja lahko tako izberete tisti tip kampanje, ki se bo najbolj ujemal s potrebami vašega podjetja in povečal rast vašega poslovanja.

 1. Kampanje za iskalno oglaševanje (Search Advertising)

Kampanje za iskalno oglaševanje so osredotočene na prikazovanje oglasov na Googlovem iskalniku, ko uporabniki iščejo specifične izraze ali ključne besede. Ključne prednosti tega tipa kampanje vključujejo:

 • Natančno ciljanje: Omogoča natančno ciljanje občinstva, ki že aktivno išče izdelke ali storitve, ki jih ponujate.
 • Visoka konverzija: Ker so oglasi prikazani uporabnikom, ki že izkazujejo zanimanje, to pogosto pomeni, da je velik odstotek teh uporabnikov dejansko že izvedel želeno dejanje (npr. kupil izdelek, storitev ali izpolnil obrazec).
 • Prilagodljivost: Kampanje za iskalno oglaševanje omogočajo prilagajanje proračuna in ključnih besed glede na učinkovitost (npr. če marketinška kampanja ne dosega želenih ciljev, se prilagodijo ključne besede, ciljno občinstvo ali vložek, z namenom izboljšanja njihove učinkovitosti).
 1. Prikazno oglaševanje (Display Advertising)

Čeprav šteje za najstarejšo oblika digitalnega oglaševanja, še vedno zavzema največji delež proračunov za digitalno oglaševanje.

Kampanje za prikazno oglaševanje omogočajo prikazovanje slikovnih in besedilnih oglasov na spletnih mestih v Googlovem oglasnem omrežju. Prednosti tega tipa kampanje so:

 • Širok doseg: Kampanje omogočajo doseg širokega občinstva na različnih spletnih mestih.
 • Kreativnost: Uporabite lahko vizualno privlačne oglase, ki pritegnejo pozornost.
 • Retargeting: Ponuja možnost ponovnega ciljanja uporabnikov, ki so že obiskali vašo spletno stran.
 1. Kampanje za video oglaševanje (Video Advertising)

Kampanje za video oglaševanje se osredotočajo na prikazovanje video oglasov na YouTube-u in drugih platformah za izmenjavo videoposnetkov. Ta tip oglaševanja doživlja eksponentno rast, saj YouTube, kot ena izmed vodilnih platform za video oglaševanje na svetu, vsak dan zabeleži več kot milijardo ur ogledov.

Ključne prednosti vključujejo:

 • Zvočni in vizualni učinek: Video oglasi omogočajo posredovanje kompleksnih sporočil z zvokom in sliko.
 • Možnosti interaktivnih oglasov: Gledalci lahko zdaj kliknejo na oglas, da izvedo več informacij, se naročijo na kanal ali celo neposredno kupijo izdelek, kar povečuje možnosti konverzije in interakcije s potencialnimi strankami.
 • Oglaševanje za mobilne naprave: Videoposnetki so odlično orodje za ciljanje uporabnikov na mobilnih napravah.
 • Širok doseg: YouTube je druga največja iskalna platforma na svetu, zato ima ogromno občinstvo.
 1. Kampanje za aplikacijsko oglaševanje (App Advertising)

Kampanje za aplikacijsko oglaševanje so zasnovane za promocijo mobilnih aplikacij. Nekatere prednosti tega tipa kampanje vključujejo:

 • Povečanje števila prenosov: S pravilnim ciljanjem lahko hitro povečate število prenosov vaše aplikacije.
 • Oglaševanje v trgovini z aplikacijami: Oglasi se prikažejo neposredno v trgovini z aplikacijami kot sta App Store ali Google Play Store, kar poveča možnosti za prenos.
 • Analitika in sledenje: Omogočajo sledenje uporabniškim aktivnostim in analizo vedenja uporabnikov.
 1. Kampanje za lokalno oglaševanje (Local Advertising)

Kampanje za lokalno oglaševanje so namenjene privabljanju lokalnega občinstva v fizično trgovino ali poslovalnico. Nekatere prednosti tega tipa kampanje vključujejo:

 • Ciljanje na določeno lokacijo: Natančno ciljanje uporabnikov v določeni geografski bližini vaše poslovalnice.
 • Povečanje obiska poslovalnice: Z učinkovitim lokalnim oglaševanjem lahko povečate fizični obisk vašega podjetja.
 • Vključevanje v Google Zemljevidih: Vaše podjetje bo vidno na Google Zemljevidih, kar olajša pot do vaše poslovalnice.

Za uspešno oglaševanje na Google-u je ključnega pomena izbira pravega tipa kampanje, ki ustreza ciljem vašega podjetja. Enako pomembno pa je, da vaše kampanje nenehno spremljate in po potrebi prilagajate, kar zagotavlja, da boste vedno dosegli najboljše rezultate.

Morda se sprašujete, kako lahko vaše podjetje kar najbolje izkoristi te možnosti?

Ne obotavljajte se in stopite v stik z nami. Z veseljem vam bomo pomagali pri maksimiranju vašega marketinškega potenciala, izbiri prave kombinacije oglaševalskih kampanj in ustvarjanju prepoznavne ter uspešne blagovne znamke.

 

POVZDIGNITE SVOJE POSLOVANJE NA NOV NIVO

SKUPAJ Z NAMI

Visokokakovostne rešitve po vaši meri.

KONTAKTIRAJTE NAS

info@sleek.si
Videm 18M
1262 Dol pri Ljubljani