MAEL

DIZAJN

Spletna stran je ogledalo podjetja, zato je izjemno pomembno, da stran sovpada z vašo grafično podobo, poleg tega pa obiskovalce nagovarja v enakem tonu, kot jih nagovarja tudi podjetje. 

PREGLEDNOST

Spletne strani in trgovine, ki jih izdelamo v Sleek, Digitalni agenciji so pregledme in uporabniku prijazne. Vsak, ki se na strani znajde, hitro ugotvi, kaj ga zanima, saj je navigacija na strani jasna. 

OPTIMIZACIJA

Ker je mesto, ki ga stran dosega v brskalniku zelo pomembno, zato so spletne strani pripravljene v skladu z zahtevami brskalnika Google, poleg izdelave strani pa se lahko določite tudi za njeno optimizacijo.

Zavedamo se, da so potrebe pri izdelavi spletnih strani in trgovin različne, saj se zahteve stranke razlikujejo. Zato smo vam pripravili tri osnovne pakete izdelave spletnih strani in dva osnovna paketa izdelave spletnih trgovin. Ker je čisto možno, da z omenjenimi paketi ne pokrivamo vseh vaših želja, vas naprošamo, da nam pošljete povpraševanje, na podlagi katerega bomo samo za vas izdelali ponudbo. 

zakaj WORDPRESS

Izdelava spletnih strani v WordPressu ponuja odlične možnosti za razvoj in prilagajanje. WordPress je namreč okolje, ki ponuja pravzaprav neskončne možnosti dizajna in funkcionalnosti. 

Poleg tega je stran, izdelana na platformi WordPress tudi SEO prijazna, kar pomeni, da jo bo Google hitreje prepoznal, jo poindexiral in jo uvrstil višje v iskalnem nizu. 

Če so WordPressove strani izdelane pravilno, je hitrost njihovega nalaganja izjemna. Vse to ni pomembno le za obiskovalca strani, pač pa tudi za spletno optimizacijo. 

Visoka hitrost zagotavlja impresivno uporabniško izkušnjo

Ko obiskovalec spletno stran prvič obišče, predvideva, da se bo stran odprla hitro - v približno 3 sekundah ali manj. Upoštevajte, da je prvi vtis ključnega pomena za podjetja na spletu. Hitrost igra odločilno vlogo pri tem, kako občinstvo dojema blagovno znamko na spletu. Človeška težnja je, da hitrejše spletno mesto štejemo za bolj zanesljivo in strokovno. Nasprotno pa je počasno spletno mesto za uporabnike predstavlja neprijetno izkušnjo. Če se stran nalaga predolgo, večina uporabnikov raje obišče druga, hitrejša spletna mesta. 

Hitrost vpliva na SEO uvrstitev spletnega mesta

Google je zelo jasno povedal, da je hitrost spletne strani zelo pomembna, ko govorimo o njenem rangiranju v spletnem brskalniku. 

Vendar je Google prav tako pojasnil, da lastniki spletnih mest ne bi smeli sklepati kompromisov pri kakovosti vsebine, samo zaradi tega, da bi bila stran hitrejša. 

Hitrost vpliva na konverzije

Upoštevajte, da Google kaznuje spletna mesta z nizko hitrostjo nalaganja strani. Še pomembneje pa je, da se bodo stranke ali obiskovalci nehali vračati na počasna spletna mesta. Posledica tega je izguba potencialnih strank in s tem tudi prihodkov.

SEO je kratica, ki pomeni "search engine optimisation", v slovenščino pa to prevajamo kot optimizacijo za spletne brskalnike. 

Spletna optimizacija ima več podvrst. In že pri sami izdelavi spletne strani lahko poskrbimo, da bo stran pravilno grajena in tako (nadaljni) optimizaciji prijazna.

Da bi razumeli vrednost SEO, razdelimo našo definicijo na tri dele:

  • Organski rezultati iskanja: neplačani zadetki za katere je brskalnik ugotovil, da so najbolj ustrezni za uporabnikovo poizvedbo.
  • Kakovost organskega prometa: Visokokakovosten promet vključuje samo obiskovalce, ki jih resnično zanimajo izdelki, informacije ali drugi viri, ki jih ponuja vaše spletno mesto. Visokokakovosten SEO izkorišča prizadevanja iskalnika, da se ujemajo z namenom iskanja uporabnika s spletnimi stranmi, navedenimi v SERP.
  • Količina organskega prometa: število uporabnikov, ki pridejo na vaše spletno mesto prek organskih rezultatov iskanja. Veliko večja je verjetnost, da bodo uporabniki kliknili na rezultate iskanja, ki se prikažejo blizu vrha SERP, zato je pomembno, da uporabite svojo strategijo SEO za čim višje uvrstitev ustreznih strani. Več visokokakovostnih obiskovalcev kot privabite na svoje spletno mesto, večja je verjetnost, da boste opazili povečanje dragocenih konverzij.
Kako SEO deluje?

Brskalniki, kot sta na primer Google in Bing, uporabljajo t.i. pajke, ki informacij o vsej vsebini, ki jo lahko najdejo na internetu. Pajek začne vsebino "pregledovati" na spletnih straneh z višjo avtpriteto in sledi notranjim ter zunanjim povezavam do strani na drugih spletnih mestih. Vsebina na teh straneh in kontekst povezav, ki ji sledi, pomagajo pajkom razumeti, za kaj gre na posamezni strani in kako je pomensko povezana z vsemi drugimi stranmi v obsežni zbirki podatkov iskalnika, imenovani indeks.

WordPress je platforma, ki omogoča skoraj neskončne nadgradnje. Če ste se najprej odločili za osnovnejšo spletno stran, pa bi jo kasneje radi nadgradili, to s pomočjo različnih dodatkov, ki jih WordPress ponuja, ne bo problem.